Ανασκόπηση Drupal Day Athens 2016

Meetup review: Drupal Day Athens 2016

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Drupal Day Athens, μια συνδιοργάνωση των τοπικών κοινοτήτων Drupal της χώρας με πάνω από 70 συμμετέχοντες που έδωσαν ένα δυναμικό παρόν και πολλές ευκαιρίες για γνωριμίες. Από την Point Blank συμμετείχαν στη διοργανωση του event με τρεις παρουσιάσεις η Ηρώ Παλαμπουγιούκη και ο Κώστας Κουράκης.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιείχε τέσσερις δυνατές παρουσιάσεις, με ωραία slides και καλή παρουσίαση, ένα ολοήμερο Drupal 8 training workshop και την τελευταία ώρα τρείς μικρές εισαγωγές (lightning talks) για την ελληνική μετάφραση, την κοινότητα και την συνεισφορά στο drupal. Ακολούθησε κουβέντα για την Drupal κοινότητα.

Παρουσιάσεις

Τα θέματα που καλύφθηκαν από τις παρουσιάσεις είναι:

  • Service Container for Drupal Geeks από τον Αχιλλέα Καλοερίδη (AchillesKal),
  • Content Staging στο Drupal 8 από τον Κώστα Κουράκη (kostask),
  • Css Architecture, BEM - SMACSS (Drupal 8) από την Ηρώ Παλαμπουγιούκη (iro),
  • Drupal 8 Theming από την Ειρήνη Παληογιάννη (darketaine).


Για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει online, τα video από τις παρουσιάσεις είναι προσβάσιμα στο http://bit.ly/DrupalDay16vids.


Ο Κώστας Κουράκης παρουσιάζει το Deploy Μodule (Content Staging)


Η Ηρώ Παλαμπουγιούκη εμβαθύνει στο BEM - SMACSS


Η Ειρήνη Παληογιάννη μας εισάγει στο Drupal 8 Theming


Ο Αχιλλέας Καλοερίδης μιλάει για Service Container for Drupal Geeks
 

Training

Το training κράτησε πέντε ώρες, ήταν μια εισαγωγή στο Drupal 8 και κάλυψε την εγκατάσταση και τις βασικές έννοιες του Drupal (Τύπους Περιεχομένου, Blocks, Views κτλ.). Ο Βασιλής Σερεμέτης (bserem) και ο Γιώργος Πιτούλιας (gpitoulias) ανέλαβαν το απαιτητικό αλλά ουσιαστικό αυτό έργο, ανοίγοντας σε πολλούς νεοφερμένους τις πόρτες στον συναρπαστικό κόσμο του Drupal.


Ο Γιώργος Πιτούλιας και ο Βασιλής Σερεμέτης συντονίζουν το Drupal 8 Training Workshop

Lightning talks

Η τελευταία ενότητα είχε στόχο να καλυψει θέματα που αφορούν την ελληνική κοινότητα και περιλάμβανε τρείς σύντομες παρουσιάσεις:

  • Ελληνική μετάφραση του Drupal από τον Κώστα Κουράκη (kostask),
  • Ελληνική Drupal Κοινότητα από τον Βασιλή Σερεμέτη (bserem),
  • Συνεισφορά στο Drupal από τον Θάνο Πουλίτσα (thpoul)

Στη συνέχεια ακολούθησε κουβέντα για την ελληνική κοινότητα και για το Drupal 8 η οποία είχε έντονη συμμετοχή με ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις από τους περισσότερους παρευρισκόμενους.

Ήταν μια ακόμη ευκαιρία να συναντήσουμε παλιούς φίλους από την κοινότητα, να γνωρίσουμε νέους καθώς και να γνωρίσουμε από κοντά κόσμο με τον οποίο έχουμε τακτική online επικοινωνία, αλλά δεν είχαμε βρεθεί από κοντά.

Φύγαμε από το Drupal Day έχοντας συσφύξει τις σχέσεις των μελών της κοινότητας, έχοντας γνωριστεί με τα περισσότερα μέλη της κοινότητας και με ανανεωμένο ενδιαφέρον θα οργανώσουμε περισσότερα και μεγαλύτερα drupal events στην Ελλάδα.

Επιστρέψαμε στην βάση μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη συνεύρεση της κοινότητας!

Φωτογραφίες: Θάνος Πουλίτσας