Ανασκόπηση της εκδήλωσης LUDUS Days on Serious Games

Η Point Blank συμμετείχε με 2 παρουσιάσεις στην εκδήλωση LUDUS Days on Serious Games (4-7 Οκτώβρη 2012), μια εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και δικτύωση των επαγγελματιών αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων στον τομέα των Serious Games. 

H Point Blank παρευρέθηκε με 2 παρουσιάσεις στην εκδήλωση LUDUS Days on Serious Games (4-7 Οκτώβρη 2012). Η εκδήλωση έφερε σε επαφή επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους για τον τομέα των Serious Games, παρουσιάζοντας μια πλήρη ανασκόπηση του κλάδου, των δυνατοτήτων και προοπτικών του, όπως επίσης και μια σειρά παρουσιάσεων από εταιρίες και ανθρώπους που ειδικεύονται στον κλάδο. 


O Kam Star από την PlayGen

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι οι Kam Star από την PlayGen (Αγγλία) και η Valérie Boudier από την KTM Advance (Γαλλία), που μας παρουσίασαν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα στον κλάδο όπως και μερικές εξαιρετικές δουλειές τους. Η εμπειρία τους αποδεικνύει τα εντυπωσιακά οφέλη που εμπεριέχει τόσο ο κλάδος των Serious Games σε εκπαίδευση και πολιτισμό, όπως επίσης και την συμβολή του gamification σε άλλους τομείς που παραδοσιακά δεν είχαν σχέση με τέτοιους μηχανισμούς. 


H Valerie Boudier από την KMT Advance

Από ελληνικής πλευράς, η Ειρήνη Ξενάκη από το zoo.gr μας παρουσίασε μια ελπιδοφόρα κατάσταση στον τομέα των casual / browser games, καθιστώντας σαφές πως το κοινό αναζητά ολοένα και περισσότερο ποιοτική διασκέδαση online. Ένα panel εκπαιδευτικών μας ανέλυσε το ζήτημα των serious games στην δημόσια εκπαίδευση, ζωγραφίζοντας μια άκρως ζοφερή εικόνα στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ παράλληλα ανέφεραν τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να προσφέρει η συμβολή των παιχνιδιών στην εκπαίδευση. Επίσης μας παρουσιάστηκε το Synergy Simulation Engine, ένα software εκπαίδευσης στελεχών το οποίο είχαμε και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην πράξη. 


Ο Στέλιος Κουράκης από την Point Blank

Από πλευράς μας συμμετείχαμε στην εκδήλωση με δυο παρουσιάσεις. Η πρώτη, με τον τίτλο "Gamify Content - How to effectively integrate fun and engagement in training, education and other non-game contexts" επεξηγεί την έννοια του Gamification και τους διαθέσιμους μηχανισμούς με τα χαρακτηριστικά τους. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση online στη συνέχεια του άρθρου. Η δεύτερη ήταν μέρος της στρογγυλής τράπεζας "Share your story: Successful cases of game development companies", παρουσιάζοντας το ιστορικό της εταιρίας μας και την εξέλιξή μας στον συγκεκριμένο κλάδο. 

Να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για μια άκρως ουσιαστική και επιτυχημένη εκδήλωση! Μας εξέπληξε ευχάριστα το ενδιαφέρον του κοινού σχετικά με τον κλάδο όπως και οι πολλαπλές ουσιαστικές συζητήσεις που γίνονταν παράλληλα με τις παρουσιάσεις καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση όπως και links προς τις δημοσιευμένες παρουσιάσεις, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης

Κλείνοντας, δημοσιεύουμε την παρουσίασή μας πάνω στο Gamification.   

 

Gamify Content: How to effectively integrate fun and engagement in training, education and other non-game contexts

Κράτα το