Η Point Blank παρουσιάζει το Responsive Design στο Quito του Ecuador

Από 1 έως 3 Μαρτίου 2012, ο Στέλιος Κουράκης της Point Blank βρέθηκε προσκεκλημένος στο Quito, την πρωτεύουσα του Ισημερινού (Ecuador) για να παρουσιάσει ένα σεμινάριο πάνω στον σχεδιασμό ιστοσελίδων βασισμένο στην τεχνοτροπία Responsive Design. Το σεμινάριο εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία του πανεπιστημίου San Francisco de Quito με τίτλο Encuentro Vertice, η οποία στοχεύει στο να παρουσιάσει μια σειρά θεμάτων αιχμής πάνω στους τομείς του Design, του Animation και των Διαδραστικών Τεχνών. Στα πλαίσια του συνεδρίου, προσκλήθηκαν ειδικοί από τον Καναδά, την Ιταλία και την Ελλάδα για να παραθέσουν μια σειρά θεμάτων στους φοιτητές των παραπάνω κλάδων όπως και σε ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες.

Η παρουσίαση του Στέλιου Κουράκη είχε διάρκεια έξι ωρών και διαχωρίστηκε σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιέγραψε την ολοένα αυξανόμενη παρουσία των κινητών συσκευών (smartphones, tablets) στην κατανάλωση πληροφορίας μέσω του internet και ανέλυσε τις νέες ευκαιρίες, περιορισμούς και προσεγγίσεις στον σχεδιασμό διαδραστικών εμπειριών που ξεφεύγουν από τον χώρου του desktop-laptop computing και αγκαλιάζουν τις νέες συσκευές. Η δεύτερη ενότητα παρουσίασε τις κεντρικές αρχές της τεχνοτροπίας Responsive Design σε θεωρητικό επίπεδο, αναλύοντας παράλληλα και την νέα νοοτροπία που διέπει τον σχεδιασμό βασισμένο σε μια mobile first, progressive enhancement προσέγγιση. Οι δυο τελευταίες ενότητες κάλυψαν μια πρακτική άσκηση μέσω της οποίας το κοινό είχε την ευκαιρία να δει την διαδικασία παραγωγής μιας ιστοσελίδας βασισμένης στην εν λόγω τεχνοτροπία, ξεκινώντας από την θεωρητική προσέγγιση και φτάνοντας ως το τελικό παραδοτέο.

Το σεμινάριο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, δημιουργώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πληθώρα συζητήσεων γύρω από το αντικείμενο στο κοινό των 170 παρευρισκόμενων. Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή και ιδιαίτερα την καθηγήτρια Romina Carrasco για την πρόσκλησή της και ευχόμαστε να έχουμε την ευκαιρία για μια μελλοντική συνεργασία!

Σχετικοί Σύνδεσμοι:
Encuentro Vertice
Responsive Design